in Windows

Access to Mysql tool

這幾天在忙志工的事,因為工作的原因,所以需要把 access 的 mdb 檔轉到 mysql 上。其實這些東西可以透過 odbc 連結 mysql 和 access 就可以轉換過去了。不過我在網路上有一個更為方便的工具,速度也比較快。

Access To MySQL

Licenses: The software marked as FREEWARE may be used free of charge for non-commercial purposes. 所以基本上個人使用為自由使用,如果不作商業時應該都沒問題。

特色:

  1. Wizard interface.
  2. Transfer data directly from one server to another.
  3. Create a dump file.
  4. Select tables to transfer.
  5. Select fields to transfer.
  6. Transfer password protected databases.
  7. Supports both shared security and user-level security.
  8. Optional transfer of indexes.
  9. Optional transfer of records.
  10. Optional transfer of default values in field definitions.
  11. Identifies and transfers auto number field types.
  12. Command line interface.
  13. Easy install, uninstall and upgrade.

使用方法很簡單,安裝後,點取下一步,照上面使用即可。其中在第三步驟的地方,可以選取直接透過 odbc 匯到遠端的 mysql 主機,或是匯出成 dump file ,上傳後就可以直接在 unix 下的使用 mysql < dump.sql 的方式匯入了。

Write a Comment

Comment

這個網站採用 Akismet 服務減少垃圾留言。進一步瞭解 Akismet 如何處理網站訪客的留言資料